Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí kolínko 1

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Jehněčí kolínka očistíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zprudka je opečeme ze všech stran a dáme do pekáče. 2) Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji ve výpeku z jehněčích kolínek. Poté přidáme protlak a dáme do pekáče ke kolínkům, kde ještě zalijeme červeným vínem. 3) Přidáme svazek bylinek, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 160 °C. 4) Poté maso vyndáme, slijeme přebytečnou tekutinu z pekáče a povaříme ji do požadované hustoty. Ke kořenové zelenině přidáme máslo. 5) Jehněčí kolínka podáváme s kořenovou zeleninou, přelité zredukovanou šťávou s jakkoli upraveným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!