1. Ostrým nožem odstraňte z jehněčího masa půl a maso nakrájejte na tenké proužky. Odložte stranou k dalšímu použití. 2. Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci a přijdete rýži. Když se voda začne znovu vařit, jednou zamíchejte zmírněte plamen a vařte 10-15 minut, dokud není rýže měkká. 3. Přeceďte rýži a opláchněte pod tekoucí vodou, nechte odkapat a odložte stranou k dalšímu použití. 4. mezitím přiveďte v jiném hrnci do varu jehněčí vývar. 5. Přidejte do jehněčího vývaru proužky jehněčího, pórku a česnek. Sojovou omáčku a rýžový vinný ocet. Zmírněte plamen zakryjte hrnec pokličkou a nechte vařit 10 minut. (dokud není jehněčí maso měkké) 6. Přidejte plátky žampionu a rýži a vařte vše další 2-3 minuty.