Staňte se našimi fanoušky na:

Jelení roláda s liškami

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jelení kýtu odblaníme a rozřízneme na velký plát a naklepeme přes mikroten. Lišky nakrájíme na menší kousky, cibulky na drobná kolečka a orestujeme na oleji, pak přidáme houby. Osolíme, opepříme a osmažíme, necháme zchladnout. Plát masa osolíme, opepříme a rozetřeme houbovou směs, pak stočíme do rolády a zavineme jí do plátků slaniny, převážeme provázkem a dáme do pekáčku. Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, zalijeme vínem a posypeme kořením. Roládu pečeme přikrytou asi 100 minut na 180°C. Pak maso odkryjeme a pečeme ještě asi 15-20 minut. Během pečení maso podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyndáme, výpek doplníme červeným vínem nebo trochou vývaru, necháme přejít varem a propasírujeme. Přidáme zbytek houbové náplně (pokud máme) a prohřejeme. Roládu nakrájíme na plátky a přelijeme šťávou, vhodná příloha je rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!