Staňte se našimi fanoušky na:

Jelení steak s artyčoky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 8 bobulek jalovce
  • 250 g cibule
  • 100 g másla (bylinkového)
  • 4 jelení steaky (600 - 800 g)
  • 1 balení artyčok
  • 4 balení paštiček z listového těsta (koupené)
  • 4 lžíce smetany
  • 1/4 l červeného vína

Pracovní postup:

Jelení steaky lehce na plocho rozklepněte a stlačte; vložte do 1/4 l červeného vína, přidejte 8 bobulek jalovce a nechte asi hodinu "natáhnout", steaky dejte okapat a marinádu proceďte sítem. 250g cibule oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, 40 g bylinkového másla zahřejte, cibuli v něm nechte zesklovatět, přidejte asi polovinu marinády z červeného vína a nechte dusit asi 10 minut. Sklenici artyčoků dejte okapat, smíchejte s cibulí a 3 minuty duste, udržujte je teplé. 4 balíčky koupených hotových paštiček z listového těsta nahřejte v pečicí troubě podle návodu na balíčku, udržujte teplé, 60 g bylinkového másla rozpusťte, opečte v něm steaky po obou stranách, urovnejte je na předehřátou plochou mísu a udržujte teplé. Výpek z pečeně rozvařte se zbytkem vínové marinády, zamíchejte do ní 4 lžíce smetany, ochuťte solí a pepřem, směs z artyčoků naplňte do paštiček a upravte na mísu spolu se steaky. Omáčku podávejte zvlášť. Příloha: Vařené brambory nebo halušky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!