Staňte se našimi fanoušky na:

Jeřabinový džem s jablky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 tyčky skořice
  • 2 vanilkové lusky
  • 400 g jablek
  • 600 g jeřabin
  • 1 l octu
  • 1 kg želírovacího cukru

Pracovní postup:

Omyté jeřabiny odstopkujte a uložte na 24 hodin do mrazicího boxu (jsou potom méně trpké). Zalijte je octem a litrem vody, nechte 12 hodin "táhnout" a slijte. Znovu zalijte 2 l vody, uveďte do varu a vařte 20 minut. Slijte a nechte okapat. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na malé kostky. Z vanilkových lusků vyškrábněte dřeň, pak lusky dřeň, skořici, cukr a ovoce 4 minuty povařte. Skořici a lusky vyndejte a naplňte 2 sklenice o obsahu 500 ml.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!