Staňte se našimi fanoušky na:

Jidášci z Anglie

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Teplé mléko smíchat se stejným množstvím teplé vody a droždím, přidat 1 lžičku cukru a pak nechat 5 minut kynout. Do mísy prosát 225g mouky a sůl, uprostřd udělat důlek a nalít do něj kvásek. Nechat kynout 20 minut na teplém místě. Zbývající mouku a cukr smíchat se skořicí, muškátovým oříškem, kandovanou kůrou a směsí sušeného ovoce. Společně s rozpuštěným máslem a vejcem přidat do mouky s kváskem. Vypracovat vláčné těsto, přikrýt ho a nechat 60-90 minut na teplém místě kynout. Pak ho lehce prohníst na pomoučeném vále, rozdělit ho na 15 stejně velkých kousků a udělat bochánky. Položit je na velký plech s pečícím papírem, na každém vyznačit nožem kříž a nechat ještě asi 30 minut kynout. Pak je potřít mlékem a posypat cukrem. Péct 15-18 minut na 220°C. Nechat trochu vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!