Část mléka trochu přihřejeme a nadrobíme do něj droždí, zamícháme. Můžeme přidat lžičku cukru, aby kvásek vzešel lépe. Nahřejeme med a rozpustíme máslo. V míse nebo v robotu umícháme žloutky, přidáme k nim mouku, trochu soli, ohřátý med a máslo, a nakonec vzešlý kvásek a zbylé mléko. Těsto dobře propracujeme, aby bylo stejnorodé, pružné a měkké a nechytalo se vařečky. Posypeme moukou a přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 1,5 hodiny, až zhruba zdvojnásobí objem. Tvary se dělají různé, často připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil, někde se dělají točenice a uzlíky ve tvaru ptáčků. Stačí uzlík na jednom konci rozmáčknout a na druhém zašpičatit do zobáčku...má symbolizovat přílet zpěvného ptactva a vítat tak jaro. Necháme na plechu čtvrt hodinky dokynout. Pečeme potřené bílkem asi 20 minut v troubě kolem 180 stupňů teplé. Jidáše se mají péci na Škaredou středu, aby byly na Zelený čtvrtek již ráno na stole. Můžou se ještě potírat se medem.