Staňte se našimi fanoušky na:

Jidášův salát

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • šťáva z 1 citronu
  • nasekané pražené mandle
  • sůl (dle chuti)
  • 1 lžička glutasolu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 300 g Jidášova ucha
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce portského vína
  • 1/2 kg hlávkového zelí

Pracovní postup:

Hlávkové zelí nakrájíte na nudličky. Do mísy přidáte na kousky nakrájené ucho Jidášovo (koupíte-li sušenou houbu, necháte ji alespoň 12 hodin nabobtnat). Zamícháte a ochutíte pískovým cukrem. Směs spojíte zálivkou z portského vína, citronové šťávy, glutasolu, mletého zázvoru a podle chuti soli. Salát dáte do misek a každou porci posypete rozsekanými praženými mandlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |18. června 2014
tento recept se mi moc líbí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!