Vepřový bůček i laloky uvaříme dopoloměkka a plíce doměkka. Žemli nakrájíme nebo natrháme na drobné kousky a zalijeme vývarem. Syrová játra a uvařené plíce pak umeleme na mlýnku. Ostatní uvařené maso nasekáme na drobné kousky nebo také semeleme. Do mísy s namočenou žemlí dáme všechny suroviny a dochutíme je podle potřeby třeným česnekem, solí, pepřem a špetkou nového koření se zázvorem a majoránkou. Promícháme a tímto prejtem naplníme vypraná vepřová střeva, která zašpejlujeme. Vaříme ve vodě při 90°C asi 15 - 20 minut. Uvařené jitrnice opláchneme ve studené vodě a rozložíme je na stůl. Takto je necháme volně vystydnout. Před přípravou pak na pánvi rozehřejeme sádlo a jitrnice opečeme z obou stran. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Cibulku nakrájíme na drobné kostky a zelí scedíme a přesekáme. Cibulku orestujeme do nazlátlé barvy na sádle. Uvařené brambory scedíme, přidáme cibulku, zelí a rozšťoucháme. Dochutíme solí.