Staňte se našimi fanoušky na:

Jitrnicový prejt

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce vložíme vepřový bůček nebo ramínko, koleno a jazyk. Vše zalijeme studenou vodou, přistavíme na oheň a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout. Vychladlé maso obereme z kostí a nakrájíme. Jazyk oloupeme a také nakrájíme. Pak jej přidáme k masu. Na kostičky nakrájíme žemle a zvlhčíme je masovým vývarem. Maso, jazyk, syrová vepřová játra a vymačkané žemle umeleme v mlýnku na maso. Promícháme, podle potřeby osolíme, opepříme a nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Pekáček vytřeme sádlem, naplníme připravenou masovou směsí, uhladíme a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Prejtem také můžeme naplnit přiravená střívka, zašpejlovat je a krátce povařit. Podáváme s vařenými brambory a kysaným zelím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!