Staňte se našimi fanoušky na:

Jitrocelový sirup - výborný lék

Autor receptu: zajdixs (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Listy posbíráme někde mimo cestu, nejlépe na louce, opereme, potrháme, napěchujeme s cukrem do zavařovací sklenice. Nechame tak 3 - 4 dny uležet (pustí štávu). Pak slijeme do sklenice, ke zbytku listů přilijeme tak 2 deci vody a vaříme 15 minut. Pak slijeme. Přidáme předem slitou štávu a vaříme odkryté 2 hodinky - nemusi se tolik táhnout. Výborný na průdušky. Vydrží opravdu dlouho.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zdenka.r |2. června 2013
ukládám Odpovědět
jitulka |1. června 2013
také dělám Odpovědět
Menzy |1. června 2013
Tohle se nikdy neztratí... Odpovědět
sarka.tuslova |1. června 2013
Musím vyzkoušet :o) Odpovědět
petra.konfrstova |1. června 2013
určitě vyzkouším, díky za recept!!! Odpovědět
mamina1985 |1. června 2013
ukládám Odpovědět
Georgina |1. června 2013
já na sirup používám jitrocel kopinatý. Jitrocel větší je spíš na obklady a pozor semínka jsou projímavá! Odpovědět
MarkyzaM |1. června 2013
šikovný... to neznám ... :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!