Vejce se 3 lžícemi studené vody, 150g cukru a sáčkem vanilkového cukru utřeme do pěny. Smícháme hladkou mouku, solamyl a prášek do pečiva a po částech vmícháme do vaječné pěny. Formu (prům.asi 28cm) vyložíme pečícím papírem, vlijeme do ní těsto a pečeme 20-25 minut při 200° - korpus necháme vychladnout. Namočíme želatinu, smícháme jogurt, rum, zbytek cukru a druhý sáček vanilkového cukru. Želatinu vymačkáme, necháme rozpustit v misce v mikrovlnné troubě a vmícháme do jogurtu. Šlehačku vyšleháme dotuha a jakmile začne jogurtová směs želírovat, přimícháme šlehačku a drobné ovoce. Menší část ovoce si dáme stranou na ozdobu. Korpus rozpůlíme, spodní část pokapeme ovocným likérem a dáme znovu do pečící formy. Pomažeme ji částí krému, položíme druhou půlku korpusu a celý dort pak potřeme zbytkem krému. Dort necháme vychladit asi 4-5 hodin, nakonec povrch ozdobíme zbylým ovocem a strany po obvodu obalíme sekanými pistáciemi a plátky mandlí.