Staňte se našimi fanoušky na:

Jugoslávský kynutý závin z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny dáme do zadělávací nádoby v následujícím pořadí: 1 vejce, 200 ml vlažného mléka, 100 ml rozpuštěného másla, 500 g hladké mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 60 g cukru s 21 g droždí a do druhého kouta nádoby dáme 1 špetku soli. Pekárnu zapneme na program TĚSTO. Než nám těsto vykyne, tak si připravíme náplně. Tvarohová: do 1 balení tvarohu dáme 1 žloutek, 1/2 balení vanilkového pudinku,1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru. Povidlová: do 1 balení švestkových povidel přidáme 1 lžičku Skořice a rozředíme Rumem do požadované konzistence - cca 1 - 1 a 1/2 lžíce - nesmí být zase moc řídké. Vykynuté těsto si vyklopíme na vál a rozdělíme na dvě stejnoměrné poloviny, které si vyválíme na obdélníky a každý obdélník pomažeme jednou náplní. Obdélníky zarolujeme jako záviny. Oba záviny propleteme jako cop a dobře zaděláme konce. Závin dáme na plech vyložený pečícím papírem, pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem a necháme kynout alespoň 20 minut. Pečeme v předehřát troubě při 150 °C cca 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!