Staňte se našimi fanoušky na:

Julskinka - švédská vánoční šunka

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vánoční šunka je z vepřového masa a můžete ji, nejen před vánoci, zakoupit v podstatě ve dvou podobách. My jsme koupili šunkovou rolku, ta se dá zakoupit už předvařená a tak stačí jen 15 minut k tomu, aby jste se do ní mohli pustit. Nejčastější je šunka podávána s hořčicovou krustou. Šunka se zbaví síťky a ideální je odřezat veškerý tuk. Smícháme žloutek s hořčicí (my dáváme nejraději kremžskou) a celou šunku směsí potřeme. Strouhanku dáme navrch - pěkně poctivě všechna místečka. Nakonec vložíme do trouby na 200°C asi na dobu 10-15 minut, aby nám vznikla pěkná krusta. Kdo chce, tak může ještě šunku před pečením vyzdobit hřebíčkem pěkně v řadách. Šunka dostane trošku jinou chuť a vůni, a bude i líp vypadat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |9. srpna 2015
tak to musím zkusit Odpovědět
Sůl nad zlato |19. května 2014
1***** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!