Vánoční šunka je z vepřového masa a můžete ji, nejen před vánoci, zakoupit v podstatě ve dvou podobách. My jsme koupili šunkovou rolku, ta se dá zakoupit už předvařená a tak stačí jen 15 minut k tomu, aby jste se do ní mohli pustit. Nejčastější je šunka podávána s hořčicovou krustou. Šunka se zbaví síťky a ideální je odřezat veškerý tuk. Smícháme žloutek s hořčicí (my dáváme nejraději kremžskou) a celou šunku směsí potřeme. Strouhanku dáme navrch - pěkně poctivě všechna místečka. Nakonec vložíme do trouby na 200°C asi na dobu 10-15 minut, aby nám vznikla pěkná krusta. Kdo chce, tak může ještě šunku před pečením vyzdobit hřebíčkem pěkně v řadách. Šunka dostane trošku jinou chuť a vůni, a bude i líp vypadat.