Grilovaná krkovička s hořčicovou marinádou
30
0
0
Před vlastní přípravou kachnu důkladně očistíme a vykucháme. Dvě hodiny před přípravou ji osolíme. Kachnu položíme na pekáč, slaninu vyškvaříme, sádlem polijeme kachnu, vložíme do horké trouby a pečeme do růžova. Občas podléváme tukem. Kachnu vložíme do rendlíku, přidáme k ní nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou do změknutí. Během dušení podléváme kachnu vývarem, nakonec přidáme víno a rajčata a vše dodusíme. Měkkou kachnu vyjmeme, nakrájíme na porce, omáčku procedíme, posypeme paprikou, přisladíme a povařenou přeléváme na porce kachny na talířích. Podáváme s bramborami, rýží, těstovinami nebo s krupicovými noky.