KACHNA NA DIVOKO Očištěnou a vykuchanou kachnu nasolíme a protáhneme slaninou. Na másle osmažíme dorůžova všechnu kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na nudličky, přidáme několik celých pepřů a nového koření, tymián, bobkový list, malý hřebíček a kousek citronové kůry. Dva rozmačkané jalovce dáme dovnitř kachny, kterou dáme na osmaženou zeleninu, přikryjeme poklicí a v troubě dusíme doměkka. Podléváme vývarem z drůbků. Měkkou kachnu nakrájíme na porce, a necháme v teple na míse. Červenou jíšku (z kousku másla, 1 kostky cukru a mouky) zředíme šťávou z kachny, přidáme citronovou kůru, sklenku červeného vína a chvíli povaříme. Šťávu procedíme na rozkrájenou kachnu a jako přílohu uděláme knedlík. HOUSKOVÉ KNEDLE Z MIKROTENU 2 housky, 200ml horkého mléka, 2 vejce, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželky, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce hrubé mouky, 1/2 lžičky soli Housky nakrájíme na kostičky, přelijeme je horkým mlékem a necháme chvíli stát. Přidáme žloutky, petrželku, strouhanku, mouku, sůl a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Všechno promícháme, rozdělíme na poloviny a každou dáme do chladnou vodou vypláchnutého mikrotenového sáčku (širokého asi 24 cm). Těsto uvnitř tvarujeme rukama do podlouhlého knedlíku, zavážeme zvenčí spodní růžky a otevřenou část sáčku převážeme nití, dáme do hrnce s vroucí vodou. Vaříme asi 35-40 minut a sáčky během této doby asi 2x obratíme. Uvařené vyndáme, rozbalíme a nakrájíme.