Špalíčky z bůčku
60
0
2
Nádivka: 50 g másla 2 vejce sůl petrželka kachní játra 50 g šunky 30 g vepřového masa 2 lžíce sterilovaného hrášku 2 rohlíky 2 lžíce hříbků nebo žampionů 6 jablek 30 g mandlí V misce utřeme máslo s vejci, solí, petrželkou, přidáme játra, umleté maso, namočené rohlíky, osolíme, opepříme, přidáme hrášek a nakrájené houby, nakrájenou šunku.Nádivkou naplníme kachnu, spojíme ji jehlami a pečeme za častého podlévání ze všech stran.Před dopečením dáme na pánev několik lžic šťávy, dáme na ni jádřinců zbavená jablka, vložíme nudličky mandlí a podusíme.Jablka můžeme také vydlabat, naplnit kysaným zelím a teprve potom péct. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborové knedlíky.