Kachnu pečlivě omyjeme, na povrchu i zevnitř osušíme, a celou osolíme a opepříme. Na nádivku si nakrájíme housku na kostičky a provlhčíme je mlékem. Meruňky omyjeme teplou vodou, osušíme a rozkrájíme na malé kousky. Promícháme je s houskou, vejcem, petrželkou, mandlemi a ochutíme skořicí. Ochucenou kachnu naplníme nádivkou, zašijeme ji a ještě sepneme masovými jehlami. Troubu si předehřejeme na 200°, kachnu vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru. Za občasného propichování kůže a podlévání vývarem pečeme cca 90 minut. Solamyl rozkvedláme ve zbylém vývaru nebo v malém množství vody a smícháme s vypečenou šťávou. Necháme na plotně přejít varem a ochutíme solí a pepřem. Upečenou kachnu rozdělíme na porce a přelijeme šťávou. Vhodnou přílohou jsou např, opékané bramborové noky či bramborové knedlíky.