Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna s meruňkovou náplní - hodobožový oběd

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachnu pečlivě omyjeme, na povrchu i zevnitř osušíme, a celou osolíme a opepříme. Na nádivku si nakrájíme housku na kostičky a provlhčíme je mlékem. Meruňky omyjeme teplou vodou, osušíme a rozkrájíme na malé kousky. Promícháme je s houskou, vejcem, petrželkou, mandlemi a ochutíme skořicí. Ochucenou kachnu naplníme nádivkou, zašijeme ji a ještě sepneme masovými jehlami. Troubu si předehřejeme na 200°, kachnu vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru. Za občasného propichování kůže a podlévání vývarem pečeme cca 90 minut. Solamyl rozkvedláme ve zbylém vývaru nebo v malém množství vody a smícháme s vypečenou šťávou. Necháme na plotně přejít varem a ochutíme solí a pepřem. Upečenou kachnu rozdělíme na porce a přelijeme šťávou. Vhodnou přílohou jsou např, opékané bramborové noky či bramborové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Dědeček Hříbeček |22. února 2014
Super Odpovědět
Hana S |12. června 2013
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!