Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna se žampionovou nádivkou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý bílý pepř
  • 1 lžička nakládaného zeleného pepře
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 100 g špeku (slanina)
  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 2 lžíce koňaku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kachna (1,5-2 kg)

Pracovní postup:

Ještě budete potřebovat špejle a nit. Kachnu umyjte, osušte, osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na jemné kostičky nakrájíte slaninu. Spolu se žampiony ji na horkém másle opékáte asi 15 minut. Ochutíte pepřem, tymiánem, citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu. Touto směsí kachnu naplníte. Otvor sepnete špejlemi a ještě pevně zašijete. Kachnu dáte do pekáče, podlijete 1/8 litru vody a v předehřáté troubě na 200°C pečete přibližně 2,5 hodiny. Po 1 hodině pečení kachnu obrátíte. Přidáte oloupanou cibuli a oloupané rajče a kachnu dopékáte, občas ji přelijte vypečenou šťávou. Pak kachnu vyndáte z pekáče a udržujete teplou. Výpek přecedíte do nádoby, doplníte trochou vody, přivedete do varu a zbavíte tuku. V trošce vody rozmícháte mouku a šťávu a za stálého míchání zahustíte, krátce povařte.Tuto omáčku okořeníte solí, koňakem a zeleným pepřem. Omáčka se podává zvlášť. Můžete obložit různou zeleninou ať už syrovou nebo vařenou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!