Maso omyjeme a osušíme. Kůži kachních prsíček nařežeme do mřížky. Maso dobře osolíme, opepříme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme olejem a necháme chvíli rozležet. Pak maso opečeme na olejem potřené pánvi. Nejdříve kůží dospod, pak otočíme a opečeme i druhou stranu. Prsíčka přeložíme do pékačku, zalijeme výpekem z pánve, vložíme do trouby předehřáté asi na 200°C a zvolna pečeme doměkka. Slaninu pokrájíme nadrobno. Středně velké cibule oloupeme, nakrájíme je na tenká kolečka a opečeme v pánvi na zpěněné slanině lehce dozlatova. Cibulku se slaninou pak zalijeme medem a dál vše pečeme dozlatova. Směs podle chuti osolíme, opepříme, můžeme ještě zakápnout několika kapkami citronové šťávy. Pak vše přelijeme přes pečená kachní prsíčka. Podáváme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory - podle obliby.