Staňte se našimi fanoušky na:

Kachnička s červeným zelím

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očistěnou kachnu omyjeme, osušíme, kůži i vnitřek osolíme a posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití, obrácení a sebrání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je susíme ve výpeku. Do červena upečenou kachnu vyjmeme a naporucujeme, vypečené sádlo slijeme, výpek podlijeme vodou a povaříme. Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí, lžičku soli a lžičku kmínu, přelijeme horkou vodou a pod pokličkou dousíme doměkka (cca 3/4 hod.). Ke konci dušení vlijeme víno, přisladíme a nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. za občasného promíchání povaříme, podle chuti přisolíme nebo přikyselíme octem a podáváme jako přílohu k pečené kachně s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!