Staňte se našimi fanoušky na:

Kachnička s rumem, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, plněná jablky

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den před pečením kachnu očistíme od náhodných pírek, omyjeme ji, osušíme a nasolíme. Uložíme do lednice. Druhý den ji opláchneme od soli a znovu nasolíme. Nařežeme jí kůži všude tam, kde je více tuku, přiměřeně jej odebereme i zevnitř. Do bříška jí pořádně vetřeme rum, posypeme třetinou majoránky, troškou kmínu a vložíme tři jablka. Dáme i kousek jejího vlastního sádla, / když náhodou už nemá svoje /. ( Po rumu je kachnička křehčí a má masíčko pěkně voňavé. Alkohol se 100 % odpaří. ) Jestli chceme, můžeme kachnu zašít, já to ale nepovažuji za nutné, vevnitř není měkká nádivka. Kachnu vložíme do pekáče prsíčky dolů, posypeme ji kořením, dospodu dáme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek. Podlijeme velmi málo vodou, přikryjeme a vložíme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme velmi pomalu při 160 - 180 C. Po hodince pečení kachnu odkryjeme a přidáme teplotu na 220 C, aby chytila pěknou zlatou barvu. Když se tak stane, otočíme ji a s klidem pečeme dále, opět zakrytou. Podléváme vlastním výpekem. Pečeme ještě chvilku, sádlo slijeme a odkryté dopečeme do červena další cca 1/2 hodinku. Po tuto dobu až do dosažení požadované barvy a křupavosti kůrky potíráme její povrch medem, který jsme rozmíchali s trochou teplého výpeku. Jestli se nám ve finále zdá šťávička z výpeku hodně sladká, můžeme ji okyselit červeným vínem. Nebude se s ničím bít, protože v červeném zelí je víno přidáno také. Pak už necháme kachničku odpočinout asi 10 - 15 minut. Poté ji můžeme naporcovat a servírovat. Celé pečení trvá tedy asi 2 1/2 hodiny, podle typu trouby a šikovnosti kuchaře.... Dokud se nám kačenka peče, připravíme si přílohu. Dnes to bude klasika, - sladké červené zelíčko a bramborový knedlík. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |7. února 2014
perfektní Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
1+++ Odpovědět
Lenny |21. července 2013
perfektní Odpovědět
Márč |19. července 2013
Velmi zajímavý recept a podle všeho určitě i velmi chutný, ukládám...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!