Suroviny dáme do zadělávací nádoby v následujícím množství - 300 ml vlažného mléka, 25 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky, 125 g pšeničné chlebové mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 15 g soli a do druhéhokouta nádoby dáme 5 g cukru s 10 g droždí. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Vykynuté těsto přendáme ze zadělávací nádoby na vál. Celkové množství těsta vystačí buď na 12 ks kaiserek a nebo 6 ks raženek - dle toho co si přejeme péct si rozdělíme těsto. Z těsta na kaiserky uděláme kulaté bochánky a z těsta na raženky oválné bochánky - vše si přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky necháme 10 minut kynout. Následně tvořítka položíme na těsto a protlačíme těstem až na plech - necháme dalších 15 minut dokynout. Kaiserky a raženky pomašlujeme rozkverlaným vajíčkem a posypeme - raženky mákem a kaiserky směsí semínek. Pečeme při 220 °C cca 10 - 15 minut.