Staňte se našimi fanoušky na:

Kaiserky a nebo raženky z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 5 g cukr krupice
  • 10 g droždí
  • 25 g máslo
  • 300 ml mléko
  • 250 g mouka hladká
  • 125 g mouka polohrubá
  • pšeničná chlebová mouka, 125 g
  • lněné semínko, sezamové semínko, slunečnicové semínko, dýňové semínko, mák, na posypání
  • 15 g sůl
  • malé na pomašlování, 1 ks vejce

Pracovní postup:

Suroviny dáme do zadělávací nádoby v následujícím množství - 300 ml vlažného mléka, 25 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky, 125 g pšeničné chlebové mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 15 g soli a do druhéhokouta nádoby dáme 5 g cukru s 10 g droždí. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Vykynuté těsto přendáme ze zadělávací nádoby na vál. Celkové množství těsta vystačí buď na 12 ks kaiserek a nebo 6 ks raženek - dle toho co si přejeme péct si rozdělíme těsto. Z těsta na kaiserky uděláme kulaté bochánky a z těsta na raženky oválné bochánky - vše si přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky necháme 10 minut kynout. Následně tvořítka položíme na těsto a protlačíme těstem až na plech - necháme dalších 15 minut dokynout. Kaiserky a raženky pomašlujeme rozkverlaným vajíčkem a posypeme - raženky mákem a kaiserky směsí semínek. Pečeme při 220 °C cca 10 - 15 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!