KORPUS: 5 vajec, 160g cukru krupice, 160g hladké mouky, 20g kakaa, 1/4 balíčku prdopeč NÁPLŇ: 100g jahod, 50g cukru moučky, 250g smetany na šlehání OZDOBA: 100g jahod, cukr moučka na posypání Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni cca 5 minut, odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Pak po částech lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Hotové těsto pomocí stěrky nebo nože stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 12 minut při 200°. Upečený korpus lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku, papír opatrně odtrhneme a korpus necháme vychladnout. Polovinu jahod propasírujeme a smícháme s moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky. Korpus stejnoměrně potřeme jahodovou šlehačkou, na ni rozložíme menší kousky nakrájených jahod. Pomocí utěrky stočíme do rolády a necháme v chladu ztuhnout. Pak roládu posypeme moučkovým cukrem a ještě můžeme dozdobit jahodami.