Očištěné a omyté drůbky dáme do studené osolené vody, přidáme cibuli, pepř, nové koření a vaříme mírným varem asi hodinu. Kořenovou zeleninu necháme vcelku, očistíme ji a přidáme do vývaru asi 20 minut před koncem varu, pak polévku přecedíme a zahustíme jíškou. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky a zprudka ji osmažíme na másle. Z drůbků obereme kosti, maso pokrájíme a spolu se zeleninou vložíme do polévky. Nakonec zavaříme knedlíčky. Kaldoun dochutíme muškátovým květem nebo nastrouhaným oříškem a sekanou petrželkou nebo pažitkou. Knedlíčky: Játra z drůbků umeleme na masovém strojku. Do misky dáme strouhanku, česnek utřený se solí, špetku muškátového květu, majoránku, 2 žloutky, z půl citronu nastrouhanou kůru a umletá játra. Směs smícháme a děláme knedlíčky, jež zaváříme do polévky.