Půl kila ramínek z divočáka (bez kosti) opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte, 1 lžíci másla rozehřejte, maso v něm ze všech stran opečte. Smíchejte 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a 2 rozdrcené bobulky jalovce, směsí potřete maso a vložte do ohnivzdorné formy. K vypečenému tuku přidejte 1 lžíci vepřového sádla a 750 g kyselého zelí, několik minut poduste. Oloupejte 1 nakyslé jablko, nastrouhejte je a vmíchejte do zelí, přidejte bobkový list, 1/4 l bílého vína a vložte přikryté do trouby, nechte dusit. 4 plátky prorostlé anglické slaniny (po asi 30g) a 4 hrubě sekané klobásy opečte dokřupava, asi po hodině dušení vložte k zelí a duste slaninu a klobásy společně. Upečené maso nakrájejte na plátky, kyselé zelí případně dochuťte solí, pepřem a cukrem. maso na ně upravte.