Staňte se našimi fanoušky na:

Kančí na kyselém zelí

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 bobkový list
  • cukr krupice (podle potřeby)
  • 2 bobulky jalovce (rozdrceného)
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 120 g anglické slaniny (plátky)
  • 750 g zelí (kysaného)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce sádla
  • 1/4 l bílého vína
  • 1 jablko, nakyslé
  • 4 klobásy
  • ramínko bez kosti, 1/2 kg kančí

Pracovní postup:

Půl kila ramínek z divočáka (bez kosti) opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte, 1 lžíci másla rozehřejte, maso v něm ze všech stran opečte. Smíchejte 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a 2 rozdrcené bobulky jalovce, směsí potřete maso a vložte do ohnivzdorné formy. K vypečenému tuku přidejte 1 lžíci vepřového sádla a 750 g kyselého zelí, několik minut poduste. Oloupejte 1 nakyslé jablko, nastrouhejte je a vmíchejte do zelí, přidejte bobkový list, 1/4 l bílého vína a vložte přikryté do trouby, nechte dusit. 4 plátky prorostlé anglické slaniny (po asi 30g) a 4 hrubě sekané klobásy opečte dokřupava, asi po hodině dušení vložte k zelí a duste slaninu a klobásy společně. Upečené maso nakrájejte na plátky, kyselé zelí případně dochuťte solí, pepřem a cukrem. maso na ně upravte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!