Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Nejlepší jsou zralá, ale ještě tvrdá drobná jablíčka. Vykrojíme bubáky, ale stopky ponecháme. Neloupeme je a ponecháme i jádřinec, který je u drobných plodů nepatrný. Jablíčka propíchneme několikrát jehlou a omyjeme. Svaříme cukr s vodou a přidáme jablíčka, která v cukerném roztoku 2-3 minuty povaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den jablíčka vyndáme, roztok znovu povaříme, odpěníme a jablíčka do něj zase vložíme. Pak vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny. Jablíčka opatrně vyndáme, obalíme v moučkovém cukru a dosušíme v sušičce nebo v poloteplé, polootevřené troubě. Kandovaná jablíčka vydrží 3-4 měsíce, používáme je ke zdobení dortů a cukroví.