Staňte se našimi fanoušky na:

Kandovaná šípková jablíčka

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 kg cukr krystal
  • na obalení cukr moučka
  • 1 l voda
  • Šípková jablíčka (Malus), 1 kg

Pracovní postup:

Nejlepší jsou zralá, ale ještě tvrdá drobná jablíčka. Vykrojíme bubáky, ale stopky ponecháme. Neloupeme je a ponecháme i jádřinec, který je u drobných plodů nepatrný. Jablíčka propíchneme několikrát jehlou a omyjeme. Svaříme cukr s vodou a přidáme jablíčka, která v cukerném roztoku 2-3 minuty povaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den jablíčka vyndáme, roztok znovu povaříme, odpěníme a jablíčka do něj zase vložíme. Pak vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny. Jablíčka opatrně vyndáme, obalíme v moučkovém cukru a dosušíme v sušičce nebo v poloteplé, polootevřené troubě. Kandovaná jablíčka vydrží 3-4 měsíce, používáme je ke zdobení dortů a cukroví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!