Porce kapra protkneme klínky slaniny, pokapeme citrónovou šťávou, opepříme a necháme chvíli odležet. Pak je osušíme. osolíme a vložíme do rozehřátého oleje na rošt potřený olejem. Grilujeme je asi 6 minut, pak je obrátíme, potřeme olejem a grilujeme, až změknou. V kontaktním grilu pečeme porce kapra při středním záhřevu 5-7 minut (podle výšky porcí). Při podávání obložíme porce šunkovou směsí. Vhodná příloha je rýže. Příprava šunkové směsi: Na oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, pak zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, přidáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme je. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky, okurku nakrájenou na kolečka a opečeme je. Vmícháme sůl, pepř, kečup a směs krátce podusíme. Směs: 1 lžíce oleje, 20 g slaniny, 1 cibule, 100 g žampionů, 100 g šunky,1 sterilovaná okurka, 2 lžíce rajčatového kečupu, sůl, mletý pepř