1) Filety pokapeme šťávou z citronu a necháme 15 minut odležet. Poté povaříme ve vroucí osolené vodě, asi tak 5 minut. Vyndáme, vývar si necháme na později. 2) Filety zbavíme kůže. 3) Mrkev, celer, cibuli a petržel nakrájíme na malé kostičky. Smažíme je na másle. Po chvíli zasypeme cukrem a opékáme dočervena. 4) Přidáme mouku, opražíme a zalijeme trochou vývaru – aby byla zelenina potopená. 5) Přidáme 2 kolečka citronu a přivedeme k varu. 6) Poté přidáme perník, kuličky pepře, nového koření, bobkový list, povidla víno a vaříme tak 10 minut. Poté přecedíme. 7) Do hladké omáčky přidáme rozinky, přepůlené švestky, ořechy a džem a povaříme dalších 10 minut. 8) Nakonec necháme prohřát maso a podáváme nejlépe druhý den, kdy je vše naložené.