Naporcovaného kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme 2 hodiny v chladu. V kastrůlku zpěníme na oleji nakrájenou cibuli, zaprášíme ji mletou paprikou a moukou, za stálého míchání orestujeme a zalijeme vínem. Vše promícháme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené zelí, smetanu a anýzový likér a dusíme po pokličkou 15 minut. Odleželé porce kapra obalíme ve směsi mleté papriky, mouky a pepře a opečeme na rozpáleném oleji. Přeložíme je do pekáčku a pečeme ještě 15 minut při 150°. Cuketu nakrájíme škrabkou na brambory na tenké plátky a krátce je spaříme vroucí osolenou vodou. Na talíře rozdělíme nudle, zelí a plátky cukety, které pokapeme rozehřátým máslem, nakonec doplníme pečeným masem. Jako příloha se hodí např. široké nudle.