Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky. Menší kapustu překrojíme, vykrojíme košťál, kapustu uvaříme do poloměkka a usekáme. Na kastrol dáme zesklovatět na máslo drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mrkev, podlijeme vodou z kapusty a dusíme asi dvacet minut. Potom přidáme rozsekanou kapustu, sůl, špetku pepře, ještě trochu podlijeme a opatrně dodusíme, aby se zelenina nepřipálila. Ve třech lžících vody rozkvedláme lžíci mouky, nalijeme na zeleninu, dobře po¬vaříme a necháme zhoustnout. Potom dosolíme podle chuti. Můžeme přidat několik kapek polévkového koření. 1/2 kg předem uvařených brambor nakrájíme na kostičky veliké asi centimetr a smícháme se zeleninou tak, aby zůstaly celé. Prohřejeme a vyklopíme na nahřátou mísu. Poházíme kousky čerstvého másla.