Dáme vařit vodu se solí do velkého hrnce. Asi kilovou kapustu obereme a opereme, košťál částečně vyřízneme. Hlávku vložíme do vody. Během varu obrátíme. Vaříme doměkka - trvá to asi půl hodiny. Vyzkoušíme vidličkou - uprostřed může trochu "vrzat". Uvařenou kapustu necháme okapat a ještě ji hodně vymačkáme, aby v ní nezůstalo příliš mnoho vody.
Mezitím namočíme do mléka dvě housky, vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme ostatní suroviny - maso, vejce, cibuli, česnek a poté i uvařenou kapustu, posekanou nadrobno. Dáme předehřát troubu na 200 stupňů.
Směs promícháme a lehce zahustíme strouhankou nebo i ovesnými vločkami. Pojiva nesmí být moc, aby karbanátky nebyly tuhé. Směs bude trochu lepivá. Dochutíme, dosolíme. Namočenýma rukama tvoříme karbanátky a klademe je na plech na papír na pečení. Nemusíme je v ničem obalovat ani obracet. Upečeme dozlatova a podáváme s bramborem nebo kaší a čerstvým salátem.