Staňte se našimi fanoušky na:

Kapustové závitky s houbovou omáčkou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle chuti)
  • tuk (podle potřeby)
  • voda (podle potřeby)
  • zeleninový vývar (podle potřeby)
  • bylinky (podle chuti)
  • pepř (podle chuti)
  • petrželka (podle potřeby)
  • smetana na šlehání (30%)
  • kapusta (podle potřeby)
  • 300 g hřibů
  • 50 g másla
  • 100 g kedluben
  • 150 g květáku
  • 150 g mrkve
  • 100 g pórku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 vejce
  • 3 cibule
  • asi 6 rajčat

Pracovní postup:

Na tuku nechte zesklovatět cibuli, přidejte pokrájenou zeleninu a poduste asi 5 minut. Ke zchladlé zelenině přidejte petrželku, vejce a strouhanku, promíchejte a poduste. Do kapustových listů dejte 2 lžíce směsi a převažte nití. Na máslem vymazaném pekáčku závitky opečte na cibulce a přidejte oloupaná rajčata, pak zapečete na 180-200°C. Podlijte zeleninovým vývarem a mezitím orestujte na cibulce nakrájené houby a zaprašte moukou. Hotové závitky vyndejte z pekáče, rozpečená rajčata rozmixujte a protlak přidejte k houbové omáčce. Osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte smetanu a petrželku. Závitky omáčkou zalijte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!