Staňte se našimi fanoušky na:

Karamelový větrník

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) ODPALOVANÉ TĚSTO: smícháme máslo, cukr, vodu, mléko a sůl a přivedeme k varu. Poté přidáme mouku a odpalujeme. Měla by vzniknout hladká hmota, která se nelepí na vařečku. Odstavíme a za stálého míchání přidáme vejce. Dáme do cukrářského sáčku a vytvarujeme do tvaru větrníků. Pečeme na 170 °C asi 30 minut. Pokud na větrník zaklepeme zespodu, měl by dunět. 2) VANILKOVÁ ŠLEHAČKA: smícháme vanilkový lusk, mléko, pudinkový prášek a cukr a uvaříme hustý pudink. Šleháme ho do té doby, než vychladne. Poté vmícháme ušlehanou šlehačku. 3) KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA: 300 ml smetany ušleháme do šlehačky. Cukr rozpustíme, zalijeme smetanou a po zchládnutí přidáme ušlehanou šlehačku. 4) FONDÁNOVÁ POLEVA: několik lžic cukru roztavíme na karamel, smícháme s vodou. Ve vodní lázni rozpustíme fondán a obarvíme ho karamelem. 5) Upečené větrníky rozpůlíme, naplníme vanilkovou a karamelovou šlehačkou a zalijeme fondánovou polevou. Podáváme vychlazené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |29. řijna 2014
trochu se bojím toho odpalovaného těsta... Odpovědět
objev |21. řijna 2014
Jsou moc dobré! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!