1) ODPALOVANÉ TĚSTO: smícháme máslo, cukr, vodu, mléko a sůl a přivedeme k varu. Poté přidáme mouku a odpalujeme. Měla by vzniknout hladká hmota, která se nelepí na vařečku. Odstavíme a za stálého míchání přidáme vejce. Dáme do cukrářského sáčku a vytvarujeme do tvaru větrníků. Pečeme na 170 °C asi 30 minut. Pokud na větrník zaklepeme zespodu, měl by dunět. 2) VANILKOVÁ ŠLEHAČKA: smícháme vanilkový lusk, mléko, pudinkový prášek a cukr a uvaříme hustý pudink. Šleháme ho do té doby, než vychladne. Poté vmícháme ušlehanou šlehačku. 3) KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA: 300 ml smetany ušleháme do šlehačky. Cukr rozpustíme, zalijeme smetanou a po zchládnutí přidáme ušlehanou šlehačku. 4) FONDÁNOVÁ POLEVA: několik lžic cukru roztavíme na karamel, smícháme s vodou. Ve vodní lázni rozpustíme fondán a obarvíme ho karamelem. 5) Upečené větrníky rozpůlíme, naplníme vanilkovou a karamelovou šlehačkou a zalijeme fondánovou polevou. Podáváme vychlazené.