Rozpustíme 350g másla. Smícháme mouku, špetku soli, 250g cukru, oba prášky do pečiva a 1 vanilkový cukr. Přidáme máslo a uděláme drobenku - 2/3 z ní dáme na vymazaný plech (38x31cm) a přitlačíme na dno. Sušenky (nebo piškoty) najemno rozdrobíme a polovinou posypeme drobenku na plechu. Zbytek másla také rozpustíme, mandlový likér vymícháme s kávou. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Tvaroh, žloutky, lžíci mouky, likér s kávou promícháme a přidáme rozpuštěné máslo. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme ho do tvarohové hmoty a tu rozetřeme na směs v plechu. Zbylou drobenku a sušenkové drobečky promícháme a povrch posypeme. Pečeme při nižší teplotě asi 40 minut. Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme ho na řezy a ozdobíme šlehačkou, kakaem, případně i kávovými zrnky.