Staňte se našimi fanoušky na:

Kávové řezy s mandlovým likérem

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 450 g cukr krupice
  • 375 g máslo
  • 500 g mouka polohrubá
  • nebo mandlové sušenky, 75 g piškoty
  • netučný, 500 g tvaroh
  • 2 balení cukr vanilkový
  • 2 balení prášek do pečiva
  • mandlový, 3 lžíce likér
  • 1 lžíce solamyl
  • 7 ks vejce
  • instantní, 5-6 lžiček káva

Pracovní postup:

Rozpustíme 350g másla. Smícháme mouku, špetku soli, 250g cukru, oba prášky do pečiva a 1 vanilkový cukr. Přidáme máslo a uděláme drobenku - 2/3 z ní dáme na vymazaný plech (38x31cm) a přitlačíme na dno. Sušenky (nebo piškoty) najemno rozdrobíme a polovinou posypeme drobenku na plechu. Zbytek másla také rozpustíme, mandlový likér vymícháme s kávou. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Tvaroh, žloutky, lžíci mouky, likér s kávou promícháme a přidáme rozpuštěné máslo. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme ho do tvarohové hmoty a tu rozetřeme na směs v plechu. Zbylou drobenku a sušenkové drobečky promícháme a povrch posypeme. Pečeme při nižší teplotě asi 40 minut. Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme ho na řezy a ozdobíme šlehačkou, kakaem, případně i kávovými zrnky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |1. července 2013
uložím Odpovědět
Hrabča |30. června 2013
nemohlo Odpovědět
milmach |30. června 2013
mohlo být foto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!