Trhanec-podle Pohlreicha(sobotní vaření)
45
2
4
Žloutky promícháme s cukrem a zakysanou smetanou v horké vodní lázni. Jakmile směs zhoustne, odstavíme ji a rozdělíme do 2 misek. Bílou čokoládu nastrouháme najemno. Do jedné části krému vmícháme kávu a do druhé nastrouhanou čokoládu, oboje promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, polovinu vmícháme do kávové části a zbytek sněhu do druhé části krému. Hotovou kávovou i čokoládovou pěnu naplníme zvlášť do cukrářských sáčků s řezanou trubičkou a střídavě nastříkáme do šálků, misek nebo pohárků. Necháme vychladit a nakonec posypeme bílou i tmavou čokoládou. Můžeme přidat i jakékoliv ovoce a přidat do misek dřív, než je naplníme pěnami. Bez chlazení trvá příprava asi 30 minut.