Staňte se našimi fanoušky na:

Kebab na jehle se slaninou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bulgur nejprve přelijeme vařící vodou a necháme ho přibližně 30 minut bobtnat, až sice změkne, ale nerozvaří se. Poté jej necháme okapat na sítu. Řapíky celeru omyjeme, otřepeme z nich vodu a lístky najemno nasekáme. Slunečnicová jádra orestujeme na pánvi bez tuku a smícháme se změklým bulgurem, nasekanými lístky celeru a jednou lžící olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme. Mezitím si oloupeme cibuli nakrájíme ji nadrobno a spolu se slaninou, řapíky celeru a strouhankou rozmixujeme v elektrickém mixéru. Výslednou směs ochutíme tymiánem, worcesterskou omáčkou a podle vlastní chuti ještě jednou dosolíme a dopepříme. Poté do směsi přidáme vejce, znovu vše rozmixujeme a rozdělíme na osm porcí. Každou z nich přitlačíme na jehlu a potřeme 3 lžícemi oleje. Grilujeme přibližně 8 - 10 minut na středním ohni a přitom pravidelně obracíme. Hotový pokrm podáváme se salátem či zeleninou oblohou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |27. prosince 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!