Bulgur nejprve přelijeme vařící vodou a necháme ho přibližně 30 minut bobtnat, až sice změkne, ale nerozvaří se. Poté jej necháme okapat na sítu. Řapíky celeru omyjeme, otřepeme z nich vodu a lístky najemno nasekáme. Slunečnicová jádra orestujeme na pánvi bez tuku a smícháme se změklým bulgurem, nasekanými lístky celeru a jednou lžící olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme. Mezitím si oloupeme cibuli nakrájíme ji nadrobno a spolu se slaninou, řapíky celeru a strouhankou rozmixujeme v elektrickém mixéru. Výslednou směs ochutíme tymiánem, worcesterskou omáčkou a podle vlastní chuti ještě jednou dosolíme a dopepříme. Poté do směsi přidáme vejce, znovu vše rozmixujeme a rozdělíme na osm porcí. Každou z nich přitlačíme na jehlu a potřeme 3 lžícemi oleje. Grilujeme přibližně 8 - 10 minut na středním ohni a přitom pravidelně obracíme. Hotový pokrm podáváme se salátem či zeleninou oblohou.