Staňte se našimi fanoušky na:

Kečup

Autor receptu: Viktorie Procházková (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 dl ocet
  • 2 ks hřebíček
  • 10 ks nové koření
  • 10 ks pepř
  • měkké červené, 3 kg rajče
  • 10 dkg cukr krystal
  • 4 dkg sůl

Pracovní postup:

Čistá rajčata nakrájíme na kousky, přidáme sůl, koření a dusíme na kaši. Horkou kaši prolisujeme a za stálého míchání necháme odpařit na hustotu kečupu. Potom přidáme cukr a ocet a krátce vaříme. Horký kečup plníme do připravených lahví, které dobře uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a zavařujeme 20 minut při 85 st. Celsia.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |13. července 2013
domácí je domácí Odpovědět
b* |9. července 2013
super tip,díky Odpovědět
Babetta |4. července 2013
Tento kečup vyzkouším, doufám, že mi na zahrádce rajčata uzrají, já do kečupu přidávám na 2 kg rajčat, 1/4 kg cibule a 1/4 kg jablek, na kečup pěstuji "kečupová rajčata", mají méně šťávy, jsou masitá. Odpovědět
piskotka |2. července 2013
takový pravidelně dělá i tchýně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!