Staňte se našimi fanoušky na:

Kérkonošský řízek a Sklářské knedlíky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KRKONOŠSKÝ ŘÍZEK 4 plátky z vepřové kýty, asi 150 ml vývaru z kostí, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, kmín, petrželka, kapie, 1 vejce, hrst sušených hub, zázvor, 2 stroužky česneku, 1 lžička másla, 1 lžička hl. mouky, 1 lžíce ztuženého tuku, 100g jater Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme směsí. Naplněný plátek přeložíme, sklepneme paličkou a dáme na tukem vymazaný pekáč. Plněné řízky pečeme v troubě asi 20 minut. Do výpeku přidáme zbytek cibule, osmahneme ji, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu ochutíme, přecedíme, přidáme zbytek hub a zjemníme máslem. Náplň: Na cibuli s trochou tuku podusíme játra pokrájená na nudličky, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme povařené a posekané houby, česnek, kapii a petrželku. Zalijeme vejcem a necháme srazit, nakonec přeléváme šťávou. SKLÁŘSKÉ KNEDLÍKY 2 žemle, 200g angl. slaniny, 500g kys. zelí, kelímek kysané smetany, 2 vejce, 400g hr. mouky Žemle nakrájíme na kostičky, na pánvičce vyškvaříme pokrájenou slaninu a tímto tukem se škvarečky, housku v míse přelijeme. Přidáme vymačkané a nadrobno pokrájené zelí včetně zakysané smetany a 2 vajec. Podle potřeby pak přidáváme hrubou mouku. Z hustšího těsta uděláme malé kulaté knedlíčky, ty vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. Hned po vyndání z horké vody je (nejlépe vidličkami) roztrhneme a přidáme na talíř k řízkům. Knedlíky můžeme podávat i jako samostatné jídlo - jen je posypeme orestovanou cibulkou na sádle a omastíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!