Staňte se našimi fanoušky na:

Klatovské hovězí plátky

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky naklepeme,osolíme,opepříme a opékáme na poloviněsádla 5 minut na jedné straně.Do sádla od opékánípřidáme zbytek sádla,očištěnou nakrájenou zeleninu a stejně tak cibuli,dále pepř,nové koření a bobkové listy.Opečemea za častého míchání dorůžova,dáme do papiňáku,přidáme plátky a špetku soli.Zalijeme výpekem a 5 dl vřelé vody,papiňák zavřeme a dusíme asi 40 minut.Měkké plátky vyjmeme,šťávu zalijeme smetanou,ve které jsme rozmíchali mouku,a jěštěchvíli povaříme.Dochutíme dle potřeby citronovou šťávou,cukrem a solí.Omáčku procedíme na dušené plátky,které prohřejeme a podáváme.Přílohy hranolky,rýžš,knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!