Nakládací sůl - na 10dkg soli asi 3g dusičnanu draselného Vepřové maso nakrájíte na kousky, nasolíte a necháte 5-6 dní rozležet. Ryby na noc nasolíte, druhý den je opláchnete tekoucí vodou a asi tři hodiny udíte. Pak je vykostíte, pevné maso nakrájíte nadrobno a spolu s měkkým vmícháte do klobásoviny. Odleželý bůček umelete a také přidáme do klobásoviny. Utřete česnek, umelete kmín a koriandr a spolu s ostatním kořením uvaříte ve víně. Houby opláchnete, nadrobno nasekáte a vše dobře promícháte s masem a přidáte maizenu. Na oleji upražíte kousek hmoty, ochutnáte a podle chuti celou směs dokořeníte a zamícháte do ní nadrobno nasekané na lžičce oleje upražené mandle. Směsí plníte střeva a klobásky udíte alespoň 3 hodiny na tvrdém dřevě. Před podáváním je 15−20 minut povařte - neskladujte.