Na pánvi zpěníme nasekanou cibuli, přidáme pokrájené uzené, klobásu a škvarky, orestujeme. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a uhněteme tužší těsto. Rozdělíme ho na 3 pokud možno stejné díly a z každého vyválíme na pomoučeném válu ne moc velký obdélník. Každý plátek rovnoměrně potřeme orestovanou masovou směsí s cibulí a zavineme do rolády. Každou roládu zabalíme do alobalu a přendáme na plech. Pečeme asi 40 minut na 160°C, v polovině pečení (cca po 20 minutách) válečky obrátíme, jinak by se mohly uvnitř připéct. Upečené roládky rozbalíme a nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Jako příloha je nejvhodnější sterilované zelí, podle chuti červené nebo bílé. Hotové plátky a zelí přelijeme orestovanou cibulkou na sádle.