Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí studenou vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit a rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a přidáme špetku soli. Nakrájené rohlíky zalijeme vroucím mlékem se sádlem a zamícháme. Vejce rozšleháme a nalijeme do mísy na rohlíky. Posypeme sekanmi bylinkami a poprášíme 1 lžičkou polohrubé mouky. Rukou zpracujeme těsto a vytvarujeme 8 - 10 kulatých knedlíků. Do hrnce dáme vařit vodu a jakmile začne vařit, tak jí osolíme lžičkou soli. Odpočinuté knedlíky trochu v dlaních opět zakulatíme a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme mírně, necelých 5 minut. Uvařené vyjmeme z vody děrovanou lžící na talíř a ihned podáváme. Podáváme jako přílohu k pečenému masu se zelím, nebo ke guláši. Můžeme podávat jenom se zelím politým smaženou cibulkou.