Červené víno nalijeme do hrnce, přidáme bobkový list, tymián a víno svaříme. Svařené víno necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Kohoutí prsa podélně rozřízneme tak, abychom vytvořili kapsu, do které naskládáme sušené švestky. Prsa sepneme jehlami nebo párátky a osolíme. Naplněná kohoutí prsa přendáme do hlubokého talíře nebo mísy a zalijeme vychlazeným svařeným vínem i s kořením a necháme víno nasáknout do masa. Prsa občas otočíme a necháme cca 2-3 hodiny ve víně marinovat (čím déle, tím lépe). Cibuli a kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova na másle. Přidáme osušená prsa a opečeme spolu se zeleninou z obou stran. Takto připravené maso přelijeme svařeným vínem (i s kořením) a pozvolna na mírném ohni dusíme cca 30-35 minut. Dle potřeby můžeme v průběhu dušení lehce dolít vodu nebo vývar. Po udušení kohoutí prsa vyndáme, nakrájíme na širší plátky a uložíme do tepla. Šťávu se zeleninou přecedíme přes síto, aby nám zbyla jen čistá šťáva bez zeleniny, tu vyhodíme. Šťávu zredukujeme na polovinu (konzistence omáčky), přidáme brusinky, portské víno a povaříme cca 10 minut. Dle chuti přisolíme. Takto připravenou omáčku odstavíme a zjemníme oříškem másla. Na talíř nandáme dva až tři plátky plněných kohoutích prsou, která přelijeme hotovou omáčkou. Můžeme dozdobit snítkou tymiánu. Jako příloha se hodí bílé pečivo nebo brambory.