Chtěla jsem tradiční dortovou hmotu nějakým způsobem oživit a tak jsem do vzniklé dortové hmoty přidala strouhaný kokos. A výsledek byl jedinečný! Vznikly skvělé a přitom lehké dortové koule, které se výborně hodí nejen na oslavy, ale také jako vzpomínka na zasněžené vrcholky hor. Připravte si je také a objevte úžasné kouzlo a chuť kokosu. Jak si tedy kokosové dortové koule připravit Pro dosažení efektu jsem na tyto kokosové koule použila čokoládové dortové těsto. Vychladlý korpus jsem nadrobila a přidala zakysanou smetanu, abych docílila dortové hmoty, kterou na koule potřebuji. Pozor na toto těsto. Je hodně vlhké a nepotřebuje přílišné množství smetany. V tomto kroku jsem ke smetaně přidala cca 3 lžíce strouhaného kokosu. Vše jsem důkladně prohnětla, a vznikla krásná kokosová dortová hmota. Z dortové hmoty už tvarujete koule. To nejlepší nakonec! Protože jsem chtěla co nejvíce tyto koule odlehčit a zároveň je mít celé kokosové, udělala jsem z tvarohu a zakysané smetany s přídavkem cukru moučka krém. Jednotlivé koule, jsem krémem obalila a následně vkládala do strouhaného kokosu. A dílo bylo hotové.