Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč Clafoutis

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Třešně omyjeme a pokapeme rumem. 2) Smetanu svaříme s mlékem a necháme vychladnout. 3) Vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a hladkou moukou, poté přidáme lžíci rozpuštěného másla a mléko se smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout. 4) Vymažeme si formu máslem, vysypeme cukrem krystalem a na dno dáme namočené třešně. Zalijeme těstem a pečeme na 180°C asi 45 minut dozlatova. 5) Pocukrujeme a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
super Odpovědět
objev |22. srpna 2014
super Odpovědět
sonizna |18. června 2014
Podávat můžeme se šlehačkou, zmrzlinou či krémem. Odpovědět
sonizna |18. června 2014
Jedná se o francouzskou klasiku - abychom ji dodrželi, použijeme třešně nebo višně s peckou. Odpovědět
můra|18. června 2014
ukládám 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!