U mouky, jednoho vejce, 1/2 lžičky soli, nakrájeného másla a dvou lžic vody vypracujeme nejdřív elektrickým šlehačem s hnětacími háky a potom ještě rukama hladké těsto. Přikryté uložíme na půl hodiny do chladu. Celer a cibuli nakrájíme na kostky, mrkev na kousky a pórek na kolečka. Maso opečeme na horkém oleji dokřupava, osolíme a opepříme. Přidáme k němu mrkev, celer, cibuli, bylinky a krátce je osmahneme. Přimícháme protlak. Přilijeme omáčku a vše zhruba 5 minut povaříme při nízké teplotě. Nakonec vmícháme pórek, krátce povaříme. Masovou směs s okořeníme podle chuti a necháme ji mírně zchladnout. Kulatou formu na koláč (průměr 22 cm) vymažeme tukem. Na pomoučeném válce vyválíme z těsta kruh (o průměru asi 30 cm). Vložíme ho do formy, okraje přitiskneme. Sýr feta rozdrolíme a přidáme k masu. Připravenou směs rozprostřeme na těsto. Zbylá dvě vejce rozkvedláme s mlékem, osolíme a nalijeme na maso. Koláč posypeme nastrouhanou goudou. Pečeme při 200°C 35 minut.