Seřízněte kořínky a zelené konce pórku a bílé části nakrájejte na tenká kolečka. Osmahněte je na oleji, zakryjte a duste 5 minut a vyndejte z pánve. Slaninu osmahněte ve stejné pánvi dozlatova a dokřupava, odstavte. Brokolici rozdělte na růžičky s 1 cm dlouhými stonky a uvařte ji v osolené vodě (asi 7 minut). Sceďte ji a dejte stranou. Vyválejte těsto a dejte ho do vymazané a vysypané koláčové formy pr. asi 25 cm, propíchejte ho vidličkou, zakryjte alobalem, aby nepřevyšoval stěny formy a vysypte fazolemi. Pečte 15 minut na 180°C, pak odstraňte alobal i fazole a pečte ještě 5 minut. Vejce rozšlehejte v míse s mlékem, smetanou, parmazánem, solí a pepřem do pěny. Na upečený korpus rozložte pórek a brokolici, posypte slaninou a přelijte vaječnou směsí. Zapékejte a 180°C a občas formou otáčejte, aby se koláč rovnoměrně propékal. po 35 minutách zkontrolujte špejlí nebo párátkem, jestli se smetanová směs propekla. Pokud je špejle obalená smetanou, pečte ještě 5-10 minut. Podávejte teplé jako předkrm nebo slaný zákusek k vínu.