Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s drůbežími játry

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí nebo krůtí játra očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme je na menší kousky. V pánvi na oleji opečeme dosklovit na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme játra, opepříme čerstvě mletým pepřem asi 10 minut společně za občasného promíchání dusíme. Směs odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme těsto. Hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva, přidáme rozpuštěné máslo, rozmícháme vejce, trochu soli a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát o síle asi 5mm. Plech s vyššími okraji pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Potom plech vyložíme těstem. Na těsto rozhrneme zchladlou játrovou směs. Smetanu rozmícháme s taveným sýrem, vejcem, trochou soli a přelijeme játra. Pečeme v troubě vyhřáté přibližně na 180°C po dobu asi 30 - 35 minut. Koláč krájíme ještě teplý na kousky a podáváme posypaný najemno nakrájenou cibulí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!