Z mouky, soli, moučkového cukru, vejce a másla zaděláme na válu hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Rozevírací dortovou formu (prům.25cm) vymažeme tukem, těsto rozválíme na plát (asi 5 cm vysoký) a dáme do formy, okraje zvýšíme na 2,5 cm, dno těsta propícháme vidličkou. Pečeme asi 15 minut na 180°C, pak necháme vychladnout. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu, 1/3 jahod rozmixujeme, tvaroh s polovinou cukru utřeme do pěny. Bílky s druhou polovinou cukru vyšleháme v páře dotuha, smetanu ušleháme na pevnou šlehačku. Druhou třetinu jahod nakrájíme a vmícháme s těmi rozmixovanými do tvarohu. Želatinu necháme rozpustit (NEVAŘÍME!) a zvolna ji vmícháme do tvarohu. Lehce vmícháme vyšlehané bílky a šlehačku (část šlehačky si dáme stranou na ozdobení), směs nalijeme na vychladlý korpus ve formě a necháme v lednici ztuhnout. Hotový koláč ozdobíme šlehačkou a zbylými jahodami.